Те се обърнаха към Varna24.bg, за да изкажат огорчението си от

...
Те се обърнаха към Varna24.bg, за да изкажат огорчението си от
Коментари Харесай

Заплашват мотористи със саморазправа! От мотоклубовете във Варна призоваха за толерантност на пътя

Те се обърнаха към  Varna24.bg , с цел да изкажат огорчението си от обстоятелството, че след последния случай, при който недееспособен моторист блъсна жена, до момента в който пресича бул. " Трети март ", в обществените мрежи се е нагнетило напрежение и валят закани за разпра и обиди, като се поставят под общ знаменател всички мотористи. 

" След като нашумя казусът с младежа, който е карал мотоциклет и е блъснал жена, би трябвало да е наясно всеки, че активността на мотообщността във Варна и в другите огромни градове, се управлява и координира от мотоклубовете. Хора като нас, които сме елементарно разпознаваеми с нашите отличителни знаци, нормално са дисциплинирани. Защото в мотоклубовете ние имаме строги правила, към които се придържаме. Относно съответният случай си има проверяващи органи, които ще докажат или няма да потвърдят виновността на мотоциклетиста.

Искам обаче да отправим една по-настоятелна молба към сътрудниците, които в обществените мрежи насочиха нескрити закани към нас, че щели да ни блъскат и т.нат. Подобни закани са неоснователни и в случай че сходни неща стартират да се случват, глобите ще бъдат незабавни.

Всяко стадо си има черни овце. Ако стане ПТП с автомобил, значи ли това, че всички водачи са отговорни? Когато наш сътрудник, другар и брат от мотоклуб прояви немарливост или се случи злощастие, това е мотив да бъдем виновни и всички ние ще поемем виновността си. Но не и когато някой си е събрал 1000 лева, купил си е един дарак на две колела и е тръгнал да си избива комплексите ", сподели Красимир Симеонов от Мото клуб “STORMBRINGERS ", Варна.

" Членовете на мотоклубовете във Варна са хора с огромен опит на две колела и дълготраен стаж. Тези хора имат просвета на придвижване по улиците освен с мотори, само че и с коли. Сред нас има професионални водачи. Те постоянно дават препоръки и насоки на младите. Тази експанзия към мотористите и тези етикети, които ни поставят, са много грозни за нас и фамилиите ни.

Наричат ни донори, гамени и т.н, което ни нервира откровено, тъй като измежду нас има хора от всевъзможни прослойки. Има лекари, адвокати, юристи и учители... Всъщност ние призоваваме за приемливост и схващане от дълги години насам, само че желаеме освен приемливост, само че и пълноправие. Нека престанем да си лепим етикети - този е моторист, този е бакшиш, камионджия или дападжия. Всички са хора, които са приключили един и същи курс за правоуправление и щом са го взели, значи имат равни права на пътя. И не би трябвало да се разделят водачите на категории - какво кара и какъв брой му струва превозното средство. Освен това мотоклубовете като цяло са потвърдили общественополезната си активност във всевъзможни начинания. Било то митинги, дела, благотворителни начинания ", допълни Димитър Лазаров-Джако от Мотоклуб " Диви деца ".

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР